2019-02-24 21:27:55

Gimnazijalci predloženi za državnu razinu Lidrana u četiri kategorije

U petak, 23. veljače, u Centru za kulturu Čakovec održala se županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Ove je godine domaćin LiDraNa bila Graditeljska škola Čakovec. U 13 sati i 45 minuta otvorena je izložba radova, a u 14 sati održani su okrugli stolovi za  literarno i novinarsko stvaralaštvo. U 15 sati uslijedio je dramsko-scenski program.

Za državnu su razinu predloženi sljedeći radovi iz naše škole: novinarski rad Mračna strana učionice: Kada žrtve i počinitelji nasilja zamijene mjesta Tine Čatlaić (mentorica: prof. Mirjana Vidović), radijska emisija Beskorisno znanje  Davida Košića i Grete Lajtman (mentorica: prof. Zdravka Skok) i literarni rad Kuća zgažene čokolade Tine Čatlaić. Školski list Čagi također je predložen za državnu razinu. Urednica Čagija je Katja Siročić (mentorica: prof. Martina Mavrek). Pohvale su dobili i ostali gimnazijalci koji su nas ponosno predstavili na smotri u svim kategorijama.

Čestitamo svim gimnazijalcima koji su ove godine ponovno dokazali da su mnogi učenici naše škole veliki kreativci: budući pisci, novinari i glumci!

 

Tina Čatlaić, 4.b


Gimnazija Čakovec