2018-12-09 21:33:12

Posjet Hrvatskoj narodnoj banci i izložbi Vlaha Bukovca

Naši su maturanti još jednom pokazali svoje zavidno znanje i upućenost na poljima politike i gospodarstva i likovne umjetnosti. Dva naizgled nespojiva područja naši su učenici sasvim dobro kombinirali u utorak, 27. studenog 2018. kad su posjetili Hrvatsku narodnu banku i Umjetnički paviljon. 

U HNB-u su prisustvovali zanimljivom i poučnom izlaganju guvernera, viceguvernera i izvršne direktorice HNB-a koji su ih uveli u djelatnosti Hrvatske narodne banke i dali im smjernice prema kojima bi u budućnosti trebali gospodariti novcem. Na kraju izlaganja naši su maturanti imali priliku pitati sve što ih zanima te pokazali zavidnu razinu upućenosti, razumijevanja i znanja o monetarnoj politici Hrvatske. Većina tih pitanja se odnosila na uvođenje eura i po tome su pitanju naši maturanti pokazali vrlo zrela i zanimljiva mišljenja.

Nakon toga su razgledali samu zgradu Hrvatske narodne banke i poslušali o njezinoj povijesti i arhitektonskoj vrijednosti. Nakon posjeta Banci, zaputili su se prema Umjetničkom paviljonu u kojem je trenutno postavljena  izložba slika začetnika i najvažnijeg predstavnika hrvatske moderne - Vlaha Bukovca. Učenike su pratile profesorice Biserka Mihajlova i Karmen Farkaš.

Lara Marčec, 4.a


Gimnazija Čakovec