2018-12-05 21:43:44

Održano natjecanje Best in English

U petak, 30. studenog, učenici naše škole testirali su svoje znanje engleskog jezika na online natjecanju Best in English. Gimnazijalci su redoviti sudionici ovog natjecanja već nekoliko godina. I ovaj je put odaziv bio velik.

U informatičkoj učionici i učionici br. 13 gimnazijalci su na tabletima i prijenosnim računalima od 9 sati rješavali ispit za koji su imali točno sat vremena. Test se sastojao od različitih zadataka kojima se ispituju vokabularna i gramatička znanja sudionika, ali i vještine slušanja te razumijevanja jezika.

Postignuti broj bodova učenici su saznali odmah nakon što su poslali riješeni ispit. Sada preostaje pričekati nekoliko tjedana da se testovi pregledaju i da se odaberu najbolji u Europi koji će osvojiti nagrade.

Ovo natjecanje sponzorira Ministarstvo obrazovanja Republike Češke. Učenik koji zauzme prvo mjesto osvaja dvotjedni jezični tečaj u Kanadi koji uključuje smještaj i zrakoplovne karte, a oni koji se plasiraju na ostalih 9 mjesta  dobivaju mogućnost sudjelovanja na Europskoj ljetnoj školi (https://europeansummerschool.com/).

Tina Čatlaić, 4.b


Gimnazija Čakovec