2018-11-08 13:18:51

Predstavljena zbirka pjesama Danijela Kralja

Povodom mjeseca hrvatske knjige, u srijedu 7. studenog, u knjižnici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održana je promocija četvrte zbirke pjesama bivšeg gimnazijalca Danijela Kralja "Moja radost neprolazna". 

Susret je organiziralo Stručno vijeće profesora hrvatskog jezika, a na promociji su govorili prof. Mirjana Vidović i prof. Ivan Pranjić. Profesorica Vidović je predstavila Danijela kao njenog najvažnijeg, najdragocjenijeg, profesionalnog  i ljudskog izazova i iskustva. Danas se njegove pjesme mogu i čitati na nastavi hrvatskog jezika u našoj školi, a učenici obožavaju njihovu aktualnost, jednostavnost, razumljivost i jasnoću. Knjigu "Moja radost neprolazna" tiskala je Matica hrvatska, a naslovom nam sam pjesnik poručuje da ništa nije slučajno. Gospodin Kralj je pročitao zavičajnu pjesmu "Međimurje" koja je bila čitana u serijalu HRT-a "Lijepa naša", a izbor profesora Pranjića bila je pjesma "Ima li mjesta".  

Pjesme su uglavnom refleksivne i duhovne, ima i zavičajnih, a zajedničko im je da odišu optimizmom i radosti življenja. Promocija je završila Kraljevim raiječima u kojima je ovu zbirku posvetio svojoj obitelji, posebice svojem pokojnom djedu i ocu.

 

Matea Moharić, 1.d


Gimnazija Čakovec