2018-11-06 21:00:31

Prometna učilica u Gimnaziji

U utorak, 6. studenog, učenici naše škole sudjelovali su na radionici Prometna učilica koja je ujedno i Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Predavanje se održalo u učionici informatike gdje je gimnazijalcima o prometu, propisima i učestalosti prometnih nesreća u Hrvatskoj govorio predstavnik Prometne učilice Domagoj Kušter.

Učenici su najprije pregledali interaktivne poučne sadržaje o prometnim propisima na web-stranici Učilice, a potom provjerili znanje pomoću kratkih ispita. Zatim je gospodin Kušter održao predavanje uz prezentaciju. Gimnazijalci su imali prilike čuti o zabrinjavajućoj statistici koja je pokazala velik broj prometnih nesreća tijekom zadnjih desetak godina u Hrvatskoj. Naučili su da su najčešći faktori koji dovode do nesreće u prometu brzina, alkohol, nevezanje sigurnosnog pojasa i mobitel.

Potom su svoje znanje testirali na online ispitu i tako sudjelovali u samom natjecanju u poznavanju propisa. Postigli su prilično dobre rezultate, pogotovo maturanti koji su većinom i polaznici autoškola.

Nove informacije zasigurno će im dobro doći u budućnosti, posebice novopečenim vozačima koji moraju biti vrlo pažljivi i odgovorni u prometu.

 

Tina Čatlaić, 4.b


Gimnazija Čakovec