preskoči na sadržaj
Događanja

Dodjela Nagrada Zdenko Barbarić

Po četrnaesti je put u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec dodijeljena Nagrada Zdenko Barbarić najkreativnijim gimnazijalcima zbog njihovog rada i zalaganja u izvannastavnim aktivnostima. Nagrada se dodjeljuje svake godine maturantima koji su se istakli kao pjevači, pisci, novinari ili glumci u sjećanje na prerano preminulog Zdenka Barbarića, nekadašnjeg gimnazijalca, jednog od osnivača školskog lista Čagi, školskog novinara i pisca. Nagrada je dodijeljena 27. lipnja 2018., a dodjeli je prisustvovala i gospođa Zdenka Barbarić, majka Zdenka Barbarića.


Nagradu su ove godine primili: Maria Levačić (4.b) za svoj novinarski rad na školskom listu „Čagi“ i projektu „Igram, pišem, lajkam“ Hrvatskog školskog športskog saveza u kojem sudjeluje još od osnovne škole. U sklopu projekta izvještavala je redovito s državnih sportskih natjecanja u Poreču i bila mentorica mlađim novinarima. Nina Bočkaj (4.d) koja se istakla kao glumica i autorica dramskih tekstova s kojima je dvaput sudjelovala na državnoj smotri Lidrano. Kao dramska umjetnica sudjelovala je i na Erasmus+ projektu Traditional Tales on Stage, a ujedno je i doprinosila radu Vijeća učenika u organizaciji školskih manifestacija. Vilim Muršić (4.d) također se istaknuo u radu Vijeća učenika. Kao glumac sudjelovao je u projektu Traditional Tales on Stage, ali je bio i dio kreativnog procesa oblikovanja dramskog teksta te kao tehnička i logistička podrška tijekom priprema. Piše pjesme i kratke priče, crta stripove, redovito je objavljivao u školskom listu „Čagi“ i njegovom književnom prilogu „Zoon poetikon“.  Autor je crtanog filma na latinskom jeziku o postanku Rima. Vivien Gudlin (4.e) je glumila u predstavi u sklopu projekta i redovito sudjelovala u organizaciji Sajma dobrote. Dina Posedi (4.e) istakla se kao članica školskog zbora i školske vokalne skupine. Često je nastupala i kao solistica u Zboru, a kao voditeljica i izvođačica nastupila je na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu u sklopu Sajma dobrote koji je održan u Centru za kulturu Čakovec. Lea Šarić (4.f) također se istakla na glazbenom području, članica je školskog zbora, ali i školskog benda „Boemikon“ s kojim je nastupala na manifestacijama u školi i izvan nje. Istakla se i na prirodoslovnom području. Na kemijskom natjecanju „Ljepota kristalnih ploha“ osvojila je drugo mjesto, a sudjelovala je i u „Laboratoriju slave“, također kemijskom natjecanju. Hrvoje Novak (4.g) pjeva u školskom zboru i vokalnoj skupini i član je Kazališne družine Štolcer te gradskog Zbora Josip Štolcer Slavenski.

Čestitke laureatima!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Mavrek   datum: 28. 6. 2018.

Službena FB stranica


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2019.

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

preskoči na navigaciju