preskoči na sadržaj
Događanja

Dodjela Nagrada Zdenko Barbarić

Po četrnaesti je put u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec dodijeljena Nagrada Zdenko Barbarić najkreativnijim gimnazijalcima zbog njihovog rada i zalaganja u izvannastavnim aktivnostima. Nagrada se dodjeljuje svake godine maturantima koji su se istakli kao pjevači, pisci, novinari ili glumci u sjećanje na prerano preminulog Zdenka Barbarića, nekadašnjeg gimnazijalca, jednog od osnivača školskog lista Čagi, školskog novinara i pisca. Nagrada je dodijeljena 27. lipnja 2018., a dodjeli je prisustvovala i gospođa Zdenka Barbarić, majka Zdenka Barbarića.


Nagradu su ove godine primili: Maria Levačić (4.b) za svoj novinarski rad na školskom listu „Čagi“ i projektu „Igram, pišem, lajkam“ Hrvatskog školskog športskog saveza u kojem sudjeluje još od osnovne škole. U sklopu projekta izvještavala je redovito s državnih sportskih natjecanja u Poreču i bila mentorica mlađim novinarima. Nina Bočkaj (4.d) koja se istakla kao glumica i autorica dramskih tekstova s kojima je dvaput sudjelovala na državnoj smotri Lidrano. Kao dramska umjetnica sudjelovala je i na Erasmus+ projektu Traditional Tales on Stage, a ujedno je i doprinosila radu Vijeća učenika u organizaciji školskih manifestacija. Vilim Muršić (4.d) također se istaknuo u radu Vijeća učenika. Kao glumac sudjelovao je u projektu Traditional Tales on Stage, ali je bio i dio kreativnog procesa oblikovanja dramskog teksta te kao tehnička i logistička podrška tijekom priprema. Piše pjesme i kratke priče, crta stripove, redovito je objavljivao u školskom listu „Čagi“ i njegovom književnom prilogu „Zoon poetikon“.  Autor je crtanog filma na latinskom jeziku o postanku Rima. Vivien Gudlin (4.e) je glumila u predstavi u sklopu projekta i redovito sudjelovala u organizaciji Sajma dobrote. Dina Posedi (4.e) istakla se kao članica školskog zbora i školske vokalne skupine. Često je nastupala i kao solistica u Zboru, a kao voditeljica i izvođačica nastupila je na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu u sklopu Sajma dobrote koji je održan u Centru za kulturu Čakovec. Lea Šarić (4.f) također se istakla na glazbenom području, članica je školskog zbora, ali i školskog benda „Boemikon“ s kojim je nastupala na manifestacijama u školi i izvan nje. Istakla se i na prirodoslovnom području. Na kemijskom natjecanju „Ljepota kristalnih ploha“ osvojila je drugo mjesto, a sudjelovala je i u „Laboratoriju slave“, također kemijskom natjecanju. Hrvoje Novak (4.g) pjeva u školskom zboru i vokalnoj skupini i član je Kazališne družine Štolcer te gradskog Zbora Josip Štolcer Slavenski.

Čestitke laureatima!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Mavrek   datum: 28. 6. 2018.

Službena FB stranica


Službeni Instagram


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2019.

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

preskoči na navigaciju