preskoči na sadržaj
Događanja

Gimnazijalci posjetili Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu

Učenici trećih i četvrtih razreda s profesorom Petrom Pavlicom u utorak, 27. veljače, posjetili su Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu – U.S. Embassy Zagreb. Imali su prilike vidjeti kako funkcionira rad veleposlanstva te osvijestiti važnost te institucije.


Učenike je primila gospođa Marica Bahlen, ravnateljica informacijskog centra Veleposlanstva, nakon čega su imali posebnu čast da budu prva grupa učenika kojoj se obratio novi američki veleposlanik u Hrvatskoj, William Robert Kohorst, koji je u Zagreb stigao tek u siječnju pa je s našim učenicima podijelio svoje dojmove o hrvatskoj kulturi i običajima te im objasnio važnost posla ambasadora. Osim s Veleposlanikom, imali su prilike razgovarati i s diplomatima i zaposlenicima Veleposlanstva, pa su tako imali priliku više saznati o načinu rada najvećeg veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, o radu konzularnog odjela i mogućnostima rada i studiranja u SAD-u. Predavanje je održao i voditelj IT odjela čiji posao uključuje putovanja po cijelom svijetu, a koji za Hrvatsku kaže kako mu je najdraže mjesto u ovom dijelu Europe. Najzanimljiviji dio posjeta bio je razgovor s američkim marincem, koji radi u osiguranju cijelog kompleksa, jer su nakon njegovog predavanja učenici ostali fascinirani činjenicom koliko je težak posao vojnika koji štiti svoju državu, a imali su prilike isprobati i vojnu opremu. Sve u svemu, vrlo edukativan i zanimljiv posjet koji je našim učenicima dao priliku da „stanu na američko tlo" i tijekom nekoliko sati nauče najbitnije o američko-hrvatskim odnosima.

Maria Levačić, 4.bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Gabrijela Detelj   datum: 1. 3. 2018.

Službena FB stranica


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2016.

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr  te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

preskoči na navigaciju