preskoči na sadržaj
Događanja

LiDraNo 2017.

U utorak, 13. veljače naša je škola imala posebnu čast biti domaćin županijske Smotre LiDraNo 2017. koja se održala u Centru za kulturu Čakovec.
 


Nakon što je predsjednica  za organizaciju županijske Smotre Barbara Markač-Despinić pozdravila nazočne i otvorila izložbu, održani su okrugli stolovi za literarni i novinarski izraz. U Povjerenstvu za literarni izraz bili su profesor Miroslav Gakić, predsjednik, likovni pedagog i književnik Josip Mihalković te doktorica znanosti i književna kritičarka Andrijana Kos Lajtman. Novinarske su radove birali profesorica Dijana Savić, predsjednica, Kristina Štebih, novinarka i književnica te Tomislav Jakopec, dipl. novinar.

Nakon okruglih stolova započeo je dramsko-scenski program. Novost ovogodišnjeg LiDraNa je himna „LiDraNo“ za koju je tekst i glazbu napisao prof. Ivan Pranjić, a aranžirao prof. Damir Rodiger. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Tee Dragić Runjak i predsjednice organizacijskog odbora Barbare Markač-Despinić, LiDraNo je otvorila Sandra Herman, zamjenica župana. Prije dramsko-scenskih nastupa poslušali smo zanimljivu radijsku emisiju koju su pripremili učenici Barbare Markač-Despinić. Oni su intervjuirali učenike iz svih međimurskih srednjih škola i pitali ih što najviše vole u svojoj školi. Voditelji dramsko-scenskog programa bili su naši učenici Marta Gluhak i Goran Posavec.

Slijedilo je 13 raznolikih i zanimljivih nastupa (4 kazivanja poezije, 3 monologa i 6 dramsko-scenskih igara) u kojima su međimurski srednjoškolci pokazali sav svoj talent i afinitet prema daskama koje život znače.  Nakon toga uslijedio je okrugli stol za dramsko-scenski izraz na kojem je žiri u sastavu Tanje Novak, predsjednice, Igora Bakse, Davora Dokleje i Barbare Rocco za državnu Smotru predložio 2 skupna nastupa i 1 pojedinačni.

Naši gimnazijalci i ove su godine postigli sjajne rezultate. Rad Mama seka učenice 4. razreda Petre Grašić pod mentorstvom prof. Ivana Pranjića predložen je za državnu razinu. Pohvaljeni su i radovi S druge strane stakla i Bešumna agonija učenica 2. razreda Lane Peti (mentorica prof. Mirjana Vidović) i Tine Čatlaić (mentor prof. Ivan Pranjić) te rad Zašto Sofija ne voli voziti beciklina? učenice 4. razreda Tamare Mitić (mentorica dr.sc. Zdravka Skok). U kategoriji novinarskih radova pohvaljen je rad Snažna slika mračne strane današnjeg društva Tine Čatlaić. I naš je školski list Čagi, čije su urednice prof. Martina Mavrek i učenica 3. razreda Maja Nedeljko, predložen za državnu Smotru. Dramsko-scenska igra Vučice čiji su tekst osmislile Laura Majer i Antonija Mrla, a izvele ga s Ninom Bočkaj i Katarinom Pintarić također je nominirana za državnu razinu. Mentorica im je Zlatka Grahovec Soldat. Čestitke Stručnom vijeću profesora hrvatskog jezika na odličnoj organizaciji, a učenicima i mentorima na uspjehu!                                

Tina Čatlaić, 2.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Miljenko Blažeka   datum: 13. 2. 2017.

Službena FB stranica


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2016.

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

preskoči na navigaciju