preskoči na sadržaj
Događanja

LiDraNo 2017.

U utorak, 13. veljače naša je škola imala posebnu čast biti domaćin županijske Smotre LiDraNo 2017. koja se održala u Centru za kulturu Čakovec.
 


Nakon što je predsjednica  za organizaciju županijske Smotre Barbara Markač-Despinić pozdravila nazočne i otvorila izložbu, održani su okrugli stolovi za literarni i novinarski izraz. U Povjerenstvu za literarni izraz bili su profesor Miroslav Gakić, predsjednik, likovni pedagog i književnik Josip Mihalković te doktorica znanosti i književna kritičarka Andrijana Kos Lajtman. Novinarske su radove birali profesorica Dijana Savić, predsjednica, Kristina Štebih, novinarka i književnica te Tomislav Jakopec, dipl. novinar.

Nakon okruglih stolova započeo je dramsko-scenski program. Novost ovogodišnjeg LiDraNa je himna „LiDraNo“ za koju je tekst i glazbu napisao prof. Ivan Pranjić, a aranžirao prof. Damir Rodiger. Nakon uvodnih riječi ravnateljice Tee Dragić Runjak i predsjednice organizacijskog odbora Barbare Markač-Despinić, LiDraNo je otvorila Sandra Herman, zamjenica župana. Prije dramsko-scenskih nastupa poslušali smo zanimljivu radijsku emisiju koju su pripremili učenici Barbare Markač-Despinić. Oni su intervjuirali učenike iz svih međimurskih srednjih škola i pitali ih što najviše vole u svojoj školi. Voditelji dramsko-scenskog programa bili su naši učenici Marta Gluhak i Goran Posavec.

Slijedilo je 13 raznolikih i zanimljivih nastupa (4 kazivanja poezije, 3 monologa i 6 dramsko-scenskih igara) u kojima su međimurski srednjoškolci pokazali sav svoj talent i afinitet prema daskama koje život znače.  Nakon toga uslijedio je okrugli stol za dramsko-scenski izraz na kojem je žiri u sastavu Tanje Novak, predsjednice, Igora Bakse, Davora Dokleje i Barbare Rocco za državnu Smotru predložio 2 skupna nastupa i 1 pojedinačni.

Naši gimnazijalci i ove su godine postigli sjajne rezultate. Rad Mama seka učenice 4. razreda Petre Grašić pod mentorstvom prof. Ivana Pranjića predložen je za državnu razinu. Pohvaljeni su i radovi S druge strane stakla i Bešumna agonija učenica 2. razreda Lane Peti (mentorica prof. Mirjana Vidović) i Tine Čatlaić (mentor prof. Ivan Pranjić) te rad Zašto Sofija ne voli voziti beciklina? učenice 4. razreda Tamare Mitić (mentorica dr.sc. Zdravka Skok). U kategoriji novinarskih radova pohvaljen je rad Snažna slika mračne strane današnjeg društva Tine Čatlaić. I naš je školski list Čagi, čije su urednice prof. Martina Mavrek i učenica 3. razreda Maja Nedeljko, predložen za državnu Smotru. Dramsko-scenska igra Vučice čiji su tekst osmislile Laura Majer i Antonija Mrla, a izvele ga s Ninom Bočkaj i Katarinom Pintarić također je nominirana za državnu razinu. Mentorica im je Zlatka Grahovec Soldat. Čestitke Stručnom vijeću profesora hrvatskog jezika na odličnoj organizaciji, a učenicima i mentorima na uspjehu!                                

Tina Čatlaić, 2.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Miljenko Blažeka   datum: 13. 2. 2017.

Službena FB stranica


OBAVIJESTI

Pozivamo vas na nove radionice i predavanja u sklopu projekta STEM u našoj školi koje će se održati u subotu 17.3.2018.

Više informacija.

PRIJAVE

 

 

 


Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2016.

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
12.03.2018. 13:29
Dovršeno više od 100 modula digitalnih obrazovnih sadržaja kroz pilot projekt e-Škole
U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg s partnerima provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, dovršena je izrada svih modula digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ova) za učenike i nastavnike STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

07.03.2018. 13:23
CARNET-ov projekt „e-Škole“ među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu
Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“  jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

preskoči na navigaciju