preskoči na sadržaj
Događanja

17. SAJAM DOBROTE U ŽIVOM ADVENTSKOM DUHU

I ove su godine naši gimnazijalci iskazali svu svoju kreativnost i marljivost na još jednom šarenom izdanju Sajma dobrote –  veselom događaju kojim gimnazijalci već 17. godinu prikupljaju novac u humanitarne svrhe i na poseban način obilježavaju zadnji dan nastave u prvom polugodištu.

 


Tema ovogodišnjeg Sajma bile su poznate televizijske serije. Učionicama i hodnicima škole zablistala su poznata lica s TV ekrana – od likova iz Igara prijestolja, Uvoda u anatomiju, Dva i pol muškarca, Mućki, Zvjezdanih staza pa sve do Spužva Boba. Učenici su na domišljat način spojili blagdanske motive s motivima serija koje su predstavljali i ponudili razne ručno rađene proizvode na štandovima. Ponuda je bila veoma široka - hrana i piće (kolači, topli sendviči,  domaći sokovi i likeri), ukrasi (svijeće, ukrasi za bor, čestitke), a moglo se posjetiti i frizerski i kozmetički salon ili se fotografirati ispred posebnih paravana. Velik dio donacija prikupljen je aukcijom ispričnica (za koje se pokazalo da su veoma tražena roba među gimnazijalcima), turnirom u gamingu i prodajom srećki za tombolu na kojoj su se i ove godine dijelili raznoliki i neuobičajeni pokloni. Prihod je ove godine namijenjen Županijskoj ligi protiv raka, Odjelu pedijatrije Županijske bonice Čakovec za kupnju gastroskopa i fondu Prijatelj prijatelju. Sajam je ujedno bio prilika da međimurski župan, Matija Posavec, uruči nagrade najvolonterima naše županije.

Zabavni program u holu vodili su učenici 3. i 4. razreda Nina Bočkaj i Marin Bogdanić. Brojni su nas gimnazijalci oduševili i ugodno iznenadili pjevačkim i sviračkim nastupima, a na kraju programa pratili smo kviz 5 na 5 u kojem su sudjelovali učenici i profesori.

Sajam je i ove godine privukao mnogo ljudi, ne samo učenike i profesore, nego i roditelje, učenike drugih škola, a i naše bivše učenike kojima se povratkom u našu školu uvijek bude lijepe uspomene.

Upitali smo neke od njih o dojmovima.

prof. Ivan Pranjić: Sajam dobrote koji je utemeljila profesorica Mirjana Vidović prije 17 godina jedna je od najljepših manifestacija u našoj školi, a i u gradu. Svake godine s oduševljenjem gledam koliko kreativnosti, dobrote i srčanosti naši učenici imaju. Stoga nam u velikom broju dolaze mnogi građani, pa tako i naši bivši učenici. Za nas profesore Sajam je jedan je od rijetkih događaja tijekom godine kada ih imamo priliku ponovno susresti.

Iva Ružić, prošlogodišnja maturantica i studentica na Harvardu: Hvata me nostalgija kad gledam ove učionice jer sam i ja prošlih godina kad sam pohađala gimnaziju aktivno radila za Sajam. Uvijek je lijepo vidjeti kako sve to na kraju izgleda kad se postavi na štandove. Ove je godine dosta dobro organizirano, vidim puno mladih nada, svi su veoma zainteresirani. Baš mi je slatko vidjeti sve te mlađe naraštaje kako su puni uzbuđenja i kako im prodaja dobro ide.

Borna Bilas i Leon Aleksić, prošlogodišnji maturanti i studenti u Zagrebu: Ove je godine tema bila dosta zahtjevna pa je možda bilo malo teže povezati motive proizvoda koji su se nudili s motivima iz serija. Na aukcijama ispričnica postigle su se dosta visoke cijene za pojedine profesore, a pića i hrane bilo je više nego dovoljno. 

Kaja Haček, 2.d: Sajam mi se jako sviđa jer je humanitarne naravi. Dio donacija ide fondu Prijatelj prijatelju koji pomaže našim učenicima lošijeg zdravstvenog stanja ili imovinskog statusa. Mislim da je Sajam dobra ideja i zato što se uvijek zadnji dan nastave u prvom polugodištu zabavimo i surađujemo zajedno kao razred.

Robert Slaviček, roditelj: Prvi put sam ovdje u školi i Sajam me očarao. Cijeli je događaj jako lijep i zabavan, ali i korisno iskustvo za učenike Gimnazije.

Antonio Novak, 2.e: Na Sajmu je veoma zanimljivo. Imamo puno ponuda i dobro nam ide prodaja - prodajemo vafle i tost, i to po povoljnim cijenama. Atmosfera je baš ugodna.

profesorica Karmen Farkaš: Sajam je jako dobra ideja, drago mi je da učenici sudjeluju u humanitarnim događajima, to je uvijek aktualno. Organizacija je lijepa kao i svake godine jer su đaci aktivni i trude se što više doprinijeti.

 

Tina Čatlaić, 2.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Martina Mavrek   datum: 23. 12. 2016.

Službena FB stranica


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2016.

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

02.07.2018. 09:43
Webinar: Život Engleskog jezika u Školi za život
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET i i Hrvatskim udruženjem profesora engleskog, organizira webinar pod nazivom Život Engleskog jezika u Školi za Život. Webinar će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine od 20 do 21 sat. 

preskoči na navigaciju