preskoči na sadržaj
Događanja

Večer matematike u novom formatu

Ove godine Večer matematike obilježili smo malo drugačije, u obliku pub kviza održanog u petak, 7. prosinca 2018. godine. Matematički pub kviz privukao je velik broj natjecatelja, ukupno je sudjelovalo 17 ekipa kojima su se pridružili i profesori „nematematičari“.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 9. 12. 2018. 21:33

Posjet Hrvatskoj narodnoj banci i izložbi Vlaha Bukovca

Naši su maturanti još jednom pokazali svoje zavidno znanje i upućenost na poljima politike i gospodarstva i likovne umjetnosti. Dva naizgled nespojiva područja naši su učenici sasvim dobro kombinirali u utorak, 27. studenog 2018. kad su posjetili Hrvatsku narodnu banku i Umjetnički paviljon. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 9. 12. 2018. 21:33

Održano natjecanje Best in English

U petak, 30. studenog, učenici naše škole testirali su svoje znanje engleskog jezika na online natjecanju Best in English. Gimnazijalci su redoviti sudionici ovog natjecanja već nekoliko godina. I ovaj je put odaziv bio velik.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 5. 12. 2018. 21:43

Predstava-radionica za gimnazijalce

Petak popodne, 30. studenog, gimnazijalci su proveli slušajući o najslavnijem svjetskom dramatičaru, Williamu Shakespearu. Dvoje profesionalnih glumaca, Nerma Kavas-Kavain i Darko Kavain iz Kazališnog studija Rijeka, gimnazijalcima su predstavili nekoliko Shakespearovih djela poput "Sna Ivanjske noći" i "Romea i Julije". 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 12. 2018. 22:18

Predstavljanje na Adventu u Gradu Zrinskih

Početak je prosinca, počinju i zimske radosti, a osim toga, ako vam je promaklo tijekom godine, pruža vam se i prilika da učinite dobro djelo u sklopu ovogodišnjeg Sajma dobrote. Prvog prosinca, prvu subotu Adventa obilježili smo predstavljanjem Ča(gi)rolija. Središte Čakovca ugodno je bilo ispunjeno glazbom u izvedbi Poetikona, a predstavili smo i rukotvorine polaznika fakultativne nastave Životne vještine. Usprkos hladnoći i smrznutim rukama, sav se trud isplatio jer će sav prikupljen novac ići u dobrotvorne svrhe. Subota u gradu  ponavljat će se svake subote do 21. prosinca kad nas možete naći u centru od 10 do 12 sati. Pokažite i vi ono najvelikodušnije u sebi i pomognite onima kojima najviše teba. Vidimo se!

Matea Moharić, 1. d

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 12. 2018. 21:35

Subota provedena u Hrvatskom Zagorju

Prve subote u prosincu održana se druga po redu fakultativna nastava iz geografije pod vodstvom profesora Andrije Bacingera i pratnje profesora Roberta Slunjskog u Hrvatskom zagorju.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 2. 12. 2018. 15:42

Druženje s učenicima i nastavnicima iz Gimnazije Karlovac

Povodom zajedničkog projekta „Prirodoslovni dan“  koji se ove godine održava u našoj školi, u petak, 29. studenog 2018. godine, ugostili smo učenike i nastavnike iz Gimnazije Karlovac. Druženje je započelo kratkim programom dobrodošlice, a potom su slijedile radionice. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 2. 12. 2018. 15:41

Dodjela nagrada "Lidice 2018."

Ove godine održana je 46. Međunarodna izložba dječjeg likovnog stvaralaštva "Lidice 2018." u Republici Češkoj. Ujedinjeni narodi proglasili su razdoblje od 2018. do 2018. Međunarodnim desetljećem za akciju – Voda za održivi razvoj, stoga je izložba bila posvećena temi voda. Sudjelovali su učenici od 4 do 16 godina, a među njima i Ivan Munđar, učenik 3.a razreda čiji je rad "Kiše" profesorica likovne umjetnosti Marta Horvat prijavila na natječaj Hrvatskog školskog muzeja gdje je odabran da bude izložen. U Lidicama su prepoznali kvalitetu njegova rada te je potom i nagrađen.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 29. 11. 2018. 12:11

Gostovanje učenika iz XV. gimnazije Zagreb

Projekt „Gimnazijalci gimnazijalcima“ koji zajedno provode Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i XV. gimnazija iz Zagreba praktično je ostvaren u ponedjeljak, 26. studenog 2018. godine. Našu su školu posjetili maturanti XV. gimnazije, članovi Psihološke grupe u svojoj školi, koji su za naše učenike prvih i drugih razreda pripremili predavanja i interaktivne radionice kako bi im predstavili tehnike i metode koje će im omogućiti da bolje organiziraju svoje vrijeme i uspješnije uče.  

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 28. 11. 2018. 21:27

Dan izumitelja obilježen u MMČ

U srijedu, 21. studenog 2018. godine, u Muzeju Međimurja Čakovec održano je predavanje i kreativna radionica posvećeni Danu izumitelja koje je održala prof. Melita Sambolek, a u pripremi i izvedbi pomogli su joj učenici 3.f razreda Lana Šprajc, Lara Resman, Jure Škoro, Florijan Marčec i Hana Pospiš.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 25. 11. 2018. 22:03

S prvim snijegom slavimo poeziju

Ako se zapitamo posvećujemo li dovoljno vremena poeziji, odgovor je najčešće negativan. Baš iz tog razloga postoji međunarodni festival „50 pjesama za snijeg“ ili „50 Poems for Snow” kojem je cilj promovirati pisanu riječ, posebno pjesništvo, čitanjem svoje ili tuđe poezije na prvi dan snijega u godini. Gimnazija se u festival uključila po drugi put.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 25. 11. 2018. 21:23

Održan još jedan Filozofski café

Prati li obrazovanje danas potrebe društva i trebamo li se široko obrazovati ili specijalizirati za usko područje? Naši učenici imali su priliku podijeliti svoja mišljenja o ovoj temi na ovogodišnjem Filozofskom caféu održanom u četvrtak, 15. studenog, čime smo ujedno obilježili Svjetski dan filozofije.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 19. 11. 2018. 18:12

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara u četvrtak, 15. studenog, naši su gimnazijalci praćeni profesoricama Marijom Borko, Andrejom Talan Gombar i Anom Šimunko u Muzeju Međimurja Čakovec imali priliku slušati predavanje pripadnika Zasebne postrojbe Policijske uprave Međimurske. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 19. 11. 2018. 17:58

Glazbeni trenuci s gimnazijalcima

Po prvi put u našoj Gimnaziji održani su Moments musicaux ili Muzički trenuci s gimnazijalcima. Svojim umijećem sviranja i pjevanja predstavili su nam se talentirani glazbenici naše škole uz vodstvo profesorice Branke Srnec Tompa.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 13. 11. 2018. 19:25

Promocija zbirke pjesama Tine Čatlaić

Još jedan događaj kojim smo obilježili Mjesec hrvatske knjige  promocija je zbirke pjesma „Gušenje polikromije“ naše maturantice, Tine Čatlaić. Zbirka, koja je ciklus pjesama nastalih u razdoblju od 2014. do 2018. godine, jedna je od triju odabranih zbirki na Natječaju grada Čakovca koja je izdana u Biblioteci Insula. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 11. 11. 2018. 21:26

Kakvu Europu želimo

Gimnazijalci su sudjelovali na Drugom međunarodnom dijalogu između Slovenije, Austrije i Hrvatske pod nazivom „Kakvu Europu želimo?“ održanom 8. studenog 2018. godine. Susret je održan u Čakovcu, u prostorijama Industrial bara Metalac i u Gimnaziji. U organizaciji ovog projekta sudjelovali  su Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec, Pomurje i Steiermark, a on je zapravo pilot projekt Europske komisije kojem je cilj komunikacija građana Hrvatske, Slovenije i Austrije, ali i ostalih dijelova Europe.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 10. 11. 2018. 11:15

Predstavljena zbirka pjesama Danijela Kralja

Povodom mjeseca hrvatske knjige, u srijedu 7. studenog, u knjižnici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec održana je promocija četvrte zbirke pjesama bivšeg gimnazijalca Danijela Kralja "Moja radost neprolazna". 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 8. 11. 2018. 13:18

Posljednje radionice u sklopu projekta Laboratorij arhitekture

Održane su posljednje radionice Laboratorija arhitekture u četvrtak i petak, 25. i 26. listopada, kojima se upotpunio i osvježio prostor Trnave.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 6. 11. 2018. 21:13

Prometna učilica u Gimnaziji

U utorak, 6. studenog, učenici naše škole sudjelovali su na radionici Prometna učilica koja je ujedno i Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Predavanje se održalo u učionici informatike gdje je gimnazijalcima o prometu, propisima i učestalosti prometnih nesreća u Hrvatskoj govorio predstavnik Prometne učilice Domagoj Kušter.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 6. 11. 2018. 21:00

Gimnazijalci u Zavodu za hitnu medicinu

Učenici trećih razreda koji pohađaju izbornu nastavu biologije pod vodstvom profesorice Tanje Šalamon u srijedu, 31. listopada 2018. godine, posjetili su Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije. Gimnazijalce je dočekao ravnatelj Zavoda, dr. sc Tomislav Novinščak te dr. Luka Rukavina i tehničari Zavoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 4. 11. 2018. 18:47

Gimnazijalci županijski prvaci u krosu

Učenici srednjih škola Međimurske županije sudjelovali su na županijskom Natjecanju u krosu koje je održano u Podturnu u srijedu, 24. listopada 2018. godine. Našu školu uspješno su predstavile dvije ekipe, obje zauzevši prvo mjesto. Žensku ekipu činile su: Lucija Bodulica, Dunja Mikec, Jana Farkaš, Dora Pajić i Melisa Ciglarić, a mušku ekipu predstavljali su: Lovro Žbulj, Karlo Karlovčec, Eugen Pintarić i Filip Patafta. Uspješno ih je pripremio prof. Goran Karamarković. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 25. 10. 2018. 13:59

Jubilarni 10. Festival prava djece

Ove se godine obilježava jubilarni 10. festival prava djece, a Čakovec je jedan od dvadeset gradova u kojem se Festival obilježava besplatnim projekcijama filmova za osnovnoškolce i srednjoškolce. Na festivalu su sudjelovali i prvi razredi naše Gimnazije koji su u utorak, 23. listopada 2018. godine, u Centru za kulturu pogledali filmove koje su izradili učenici iz škola iz različitih krajeva Hrvatske, ali i međunarodna ostvarenja. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 23. 10. 2018. 21:42

Strast i bol Fride Kahlo

Dvije subote zaredom, 20. i 27. listopada gimnazijalci su putovali u Budimpeštu na izložbu meksičke slikarice Fride Kahlo u organizaciji profesorice likovne umjetnosti Karmen Farkaš. Više od trideset djela, većina posuđenih iz Muzeja Dolores Olmedo iz Mexico Cityja, izloženo je u Mađarskoj nacionalnoj galeriji. Ova nadasve inspirativna, osjećajna, u istom trenu prelijepa i pretužna izložba otvorena je na 111. obljetnicu njenog rođenja i donosi pregled nekih od njenih najpoznatijih i najranijih djela.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 22. 10. 2018. 17:55

Posjet Kraljevom vrtu

Prošlog su petka, 19. listopada 2018. godine, učenici 2.d i 4.f razreda u pratnji profesorice Marije Borko posjetili Kraljev vrt. Pogledali su kuću Ladislava Kralja te stalni postav, no pravi povod posjetu bio je Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Z domačega vrta". 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 22. 10. 2018. 17:46

Nagrada Lari Jankaš na foto natječaju

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo organizirala je foto natječaj i izložbu fotografija pod nazivom „Čitaš?!“. Na natječaju je sudjelovala i učenica naše škole Lara Jankaš iz 4.e. Na poticaj svoje razrednice i profesorice hrvatskog jezika Zdravke Skok odlučila se prijaviti i na natječaj poslati šest fotografija na kojima je glavni motiv bila knjiga. Iako se fotografiranjem bavi isključivo kao hobijem, upravo su njene fotografije na koncu izabrane kao najbolje. Čestitamo!

Katja Siročić, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 17. 10. 2018. 19:31

Obilježen Svjetski tjedan svemira

Povodom Svjetskog tjedna svemira u petak, 12.listopada 2018. godine, u našoj školi održan je drugi Pub kviz na temu svemir čime se naša škola zabilježila na svjetsku kartu škola koje obilježavaju Svjetski tjedan svemira. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 17. 10. 2018. 19:25

U Zagrebu predstavljen projekt "Aktivno do znanja"

U sklopu Dana mobilnosti i edukacije zagrebačka agencija BHV Education organizirala je dvodnevni Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu. Sajam se održao u petak i subotu, 12. i 13. listopada, u Hotelu Sheraton u Zagrebu, a Erasmus+ projekt "Aktivno do znanja", koji polako ulazi u svoju završnu fazu, predstavljen je u petak.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 15. 10. 2018. 21:16

Započeo projekt "Palim lampicu"

Po prvi put u našoj školi, ove subote, 13. listopada 2018., održane su radionice u sklopu projekta "1,2,3...palim lampicu" koji Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i ostale međimurske srednje škole provode u suradnji s Međimurskom županijom. Projekt je usmjeren na dodatni rad s darovitim osnovnoškolcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 15. 10. 2018. 21:05

Gimnazijalci na MEP-u u Beču

Učenici naše Gimnazije dobili su sjajnu priliku sudjelovati na susretu mladih Model European Parliament. U prelijepom Beču od 27. rujna do 2. listopada Hrvatsku je predstavljala delegacija koju su činili:  Marta Novak (2.e), Lana Šprajc (3.f), Franko Goričanec (4.e), Lorena Remenar (4.e), Lara Marčec (4.a) i Tina Čatlaić (4.b). S njima je u pratnji bio prof. Petar Pavlic.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 8. 10. 2018. 20:57

Posjet Logarskoj dolini povodom Dana učitelja

Vrijeme nije poslužilo oko šezdesetak zaposlenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u posjetu Logarskoj dolini u susjednoj nam Sloveniji povodom Dana učitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 5. 10. 2018. 17:11

Nagrada FER-a Mihi Hrenu

Gimnaziji stiže priznanje za izniman rad s učenicima s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.  Miho Hren, maturant generacije 2017./2018. dobitnik je nagrade Fakulteta kao student prve godine koji je ostvario najbolji rezultat na razredbenom postupku na upisu od učenika Gimnazije Josipa Slavenskog. Našoj školi svečano je uručena Zahvalnica vezana uz samu nagradu u studenome prošle godine. Ovaj uspjeh potvrda je kvalitete rada s učenicima. Čestitamo Mihi i želimo mu puno uspjeha na studiju!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 5. 10. 2018. 16:52

Završio posjet učenika iz Poljske

Već treću godinu zaredom naša škola sudjeluje u programu razmjene učenika sa školom Il Liceum Ogolnokształcace im. Janusza Korczaka iz Wieluna iz Poljske. Suradnja je počela Erasmus+ projektom Traditional Tales on Stage, a nastavila se i nakon završetka projekta. Ovogodišnji susret trajao je od 22. do 26. rujna kada je šesnaest učenika drugih razreda ugostilo svoje vršnjake iz Poljske. Projekt su koordinirali profesori Miroslav Gakić i Robert Siladi.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 5. 10. 2018. 16:08

Obilježen Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, a gimnazijalci su imali sreću podijeliti aktivnosti vezane uz taj dan sa svojim gostima iz Poljske. U višejezičnom programu sudjelovali su ravnopravno i gosti i domaćini, a potom je otvoren novouređen dio knjižnice Gimnazije Josipa Slavenskog s literaturom na stranim jezicima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 10. 2018. 22:00

Gimnazijalci u Kući Europe

Gimnazijalci koji su u svibnju pokazali zavidno znanje o Europskoj uniji te osvojili drugo mjesto na kvizu u kojem je sudjelovalo više međimurskih srednjih škola, nagrađeni su posjetom Kući Europe. Klara Grošanić, Tin Hrgović, Silvio Činć i Borna Krznarić u pratnji profesora Andrije Bacingera proveli su subotu, 29. rujna 2018. u Zagrebu. Osim Kuće Europe, gdje im je predavanje održao Branko Baričević, predstavnik Europske komisije u Republici Hrvatskoj, posjetili su i Muzej iluzija i družili se s učenicima Srednje škole Čakovec koje je pratila profesorica Ivana Koprivnjak. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 10. 2018. 21:55

FlashMOVE u Čakovcu rasplesao građane svih uzrasta

Povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja kojemu je cilj promocija zdravog života u subotu, 29. rujna 2018. na Trgu Republike u Čakovcu održana je manifestacija FlashMOVE, zajednička vježba i ples za građanstvo. Okupljenih sudionika različitih dobi bilo je mnogo, a u projekt se uključila i naša škola.  Učenici su otplesali dogovorenu koreografiju i vježbali sa svim zainteresiranim građanima, te pozivali prolaznike da se priključe projektu. U projektu je sudjelovalo šezdesetak gimnazijalaca.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 10. 2018. 21:37

Završena Flota mira Mirno more

Završila je još jedna Flota mira „Mirno more" koja je ove godine trajala od 15. do 22. rujna. „Mirno more" je humanitarni projekt koji okuplja mlade ljude različitog porijekla na aktivnosti vezane uz more kako bi se razvijala tolerancija i međukulturalno razumijevanje. Mladi koji su sudjelovali u Floti potječu iz 23 različite zemlje, a plovili su na 100 brodova. Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec predstavljalo je troje učenika, Iva Klasić, Maja Kekez i David Kerman.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 24. 9. 2018. 21:49

Predavanje o sigurnosti u prometu

Učenici trećih razreda, koji će uskoro postati vozači, u srijedu, 19. rujna, mogli su isprobati kakav je osjećaj biti u vozilu koje se naglo zaustavlja zbog sudara ili prevrće zbog izlijetanja s ceste. Omogućio im je to Hrvatski autoklub u sklopu preventivno-edukativnog programa "KLIK - sigurnosni pojas - navika odgovornog ponašanja u prometu" kojim žele podići svijest građana o važnosti vezanja sigurnosnog pojasa u automobilu. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 24. 9. 2018. 21:34

Studijski posjet u sklopu projekta 'Palim lampicu'

Naši profesori koji sudjeluju u projektu "Palim lampicu" u utorak, 18. rujna, bili su na studijskom putovanju u Ptuju s ostalim kolegama iz Međimurske županije uključenima u projekt. Posjetili su Osnovnu školu Ljudski vrt Ptuj i razmijenili iskustva u radu s darovitom djecom. Susret u Ptuju bila je prilika za razradu detalja aktivnosti koje će se provoditi s darovitim učenicima osnovnih škola ove školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 24. 9. 2018. 21:06

Natječaj za učenike prvih razreda Vijest ima dokument u privitku

Ove školske godine (2018./2019.) naša škola obnavlja suradnju i projekt razmjene učenika sa školom Damstede iz Amsterdama u Nizozemskoj s kojom smo već uspješno surađivali.

Budući da su njihovi učenici 14-godišnjaci i 15-godišnjaci, u projekt će u našoj školi biti uključeni učenici prvih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 18. 9. 2018. 14:02

Nova faza Laboratorija arhitekture

S početkom nove školske godine, nastavljen je i projekt Laboratorij arhitekture koji je počeo u prosincu 2017. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 17. 9. 2018. 21:10

Gimnazijalci na MEP-u

Naša učenica Tihana Lozer i profesor Petar Pavlic prošlog su tjedna u Beču sudjelovali u programu Youth Up Europe. Program se održao u Theresianumu, nekada ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca, a od 1746. do danas prestižnoj školi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 9. 2018. 12:51

Susret knjižničara u Patrasu

U sklopu Erasmus Staff Mobility Week naš knjižničar Miroslav Gakić boravio je u Grčkoj gdje je na Sveučilištu u Patrasu sudjelujevao na susretu s 23 knjižničara iz različitih europskih zemalja, od Portugala i Španjolske, Latvije i Estonije do Rumunjske i Velike Britanije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 9. 2018. 12:43

Gimnazijalke o bajkama

Još su u lipnju naše profesorice Hrvatskoga jezika Nada Čatlaić i Mirjana Vidović odabrale tri rada na temu "Što nama danas znače bajke i mitovi" i poslale ih na natječaj "Susret riječi" koji je organizirala Općina Bedekovčina. Radove su napisale učenice Matea Horvat, Marta Gluhak i Jelena Žinić, a u subotu, 1. rujna, sudjelovale su na svečanosti povodom dodjele nagrada. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 9. 2018. 12:34

Završene još dvije edukacije u sklopu EU projekta

Erasmus+ projekt "Aktivno do znanja" u kojem sudjeluju profesori naše Gimnazije još uvijek aktivno traje. Nedavno su završile dvije edukacije na kojima su sudjelovali profesori Martina Mavrek, Tanja Šalamon i Miljenko Blažeka.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 9. 2018. 12:24

Besplatna predstava za učenike

Udruga "Zora" u okviru projekta "Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja" organizirala je besplatno prikazivanje predstave "The Wall" Dramskog studija Dada. Učenici 4.e razreda u pratnji razrednice, profesorice Zdravke Skok, pogledali su predstavu u Centru za kulturu Čakovec u srijedu, 12. rujna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 9. 2018. 12:11

Ljetna škola kemije

Iako ljetnim praznicima još nije bio kraj, učenici naše gimnazije: Lara Resman, David Karlovčec, te bivši učenici Gracia Grabarić i Aleks Logožar, sudjelovali su na Drugoj ljetnoj školi kemije koja se od 26. do 31. kolovoza održala u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi u Rijeci.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 6. 9. 2018. 13:06

Početak nove školske godine

Nova je školska godina počela, a nitko nije bio uzbuđeniji od učenika koji po prvi put kreću u Gimnaziju. Tradicionalno smo ih dočekali pjesmom: gimnazijski zbor pod vodstvom profesora Damira Rodigera pripremio je kraći program. Pozdravila ih je i ravnateljica Sandra Breka-Ovčar zaželjevši im uspješne četiri godine u školi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 9. 2018. 21:22

Dodjela Nagrada Zdenko Barbarić

Po četrnaesti je put u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec dodijeljena Nagrada Zdenko Barbarić najkreativnijim gimnazijalcima zbog njihovog rada i zalaganja u izvannastavnim aktivnostima. Nagrada se dodjeljuje svake godine maturantima koji su se istakli kao pjevači, pisci, novinari ili glumci u sjećanje na prerano preminulog Zdenka Barbarića, nekadašnjeg gimnazijalca, jednog od osnivača školskog lista Čagi, školskog novinara i pisca. Nagrada je dodijeljena 27. lipnja 2018., a dodjeli je prisustvovala i gospođa Zdenka Barbarić, majka Zdenka Barbarića.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 28. 6. 2018. 09:36

Nagrada Rotary cluba Čakovec

Učenicima maturalnih razreda su u ponedjeljak, 18. lipnja 2018., u Muzeju Međimurja Čakovec uručene nagrade Rotary cluba Čakovec. Među nagrađenima je i učenica 4.f razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Antonija Mrla.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 23. 6. 2018. 22:21

Eko-dan u Gimnazijji

Kako bi zaokružili svoje aktivnosti, učenici koji su pohađali STEM radionice subotom, posljednju su STEM aktivnosti proveli u petak, 1. lipnja 2018. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 8. 6. 2018. 08:29

Gluma je igra

U ponedjeljak, 28. svibnja, našu školu posjetila su dvojica mladih glumaca iz "Kontrast Teatra" Andro Damiš i Matko Buvač i održali glumačku radionicu na kojoj su učenici imali priliku u opuštenoj atmosferi iskusiti kako je to biti student glumačke akademije.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 5. 6. 2018. 10:51

Uspješno na Mathemi u Koprivnici

Nastavlja se odličan niz uspjeha naših matematičara koji su u petak, 25. svibnja, sudjelovali na ekipnom natjecanju Mathema 2018. u Koprivnici. U žestokoj konkurenciji šezdesetak ekipa srednjih škola iz gotovo cijele Hrvatske školu je predstavljalo 5 ekipa od kojih su se čak 3 popele na postolje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 5. 2018. 07:57

Otvorena izložba slika Elene Kržine

Maturantica Elena Kržina ove je godine sve iznenadila izvanrednim slikama koje je za "Zoon poetikon" naslikala po uzoru na austrijskog slikara Egona Schielea. Profesor Ivan Pranjić, urednik "Zoona" u suradnji s profesoricom likovne umjetnosti, Karmen Farkaš, njene su radove odlučili predstaviti i široj čakovečkoj publici. Samostalna izložba Eleninih radova otvorena je u petak, 25. svibnja, u Dvorani Scheier u centru Čakovca.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 27. 5. 2018. 21:19

Oproštaj od maturanata

Posljednjeg dana nastave za maturante, u utorak, 22.svibnja, maturanti su se oprostili od nas prigodnim programom i na zabavan i simpatičan način svojoj školi rekli doviđenja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 26. 5. 2018. 22:20

Nagrade gimnazijalcima sudionicima državnih natjecanja

Najboljim natjecateljima u školskoj godini 2017./2018., učenicima koji su se plasirali na državna natjecanja i njihovim mentorima ravnateljica Tea Dragić Runjak čestitala je na uspjehu i dodijelila priznanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 21. 5. 2018. 21:34

Gimnazijalci u Poljskoj

Nakon što su učenici iz Poljske u studenome prošle godine posjetili Hrvatsku, došao je i red da čakovečki gimnazijalci s profesorima Robertom Siladijem i Miroslavom Gakićem otputuju svojim domaćinima. U sklopu razmjene učenika, u petak, 18. svibnja 2018., petnaest je učenika naše škole krenulo na putovanje u Poljsku.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 21. 5. 2018. 21:31

Održani Dani otvorenih vrata

Petak i subota, 18. i 19. svibnja, bili su vrlo živi u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Škola je otvorila vrata budućim gimnazijalcima i ostalim zainteresiranim posjetiteljima i pokazala im najbolje što ima. Radionice su održane u gotovo svim učionicama, otvorili smo vrata naše teretane, a održan je i prigodni program uz pjesmu, renesansni ples i desetominutnu izvedbu epa "Smrt Smail-age Čengića". 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 19. 5. 2018. 13:53
» Arhiva naših vijesti    
 


Službena FB stranica


Službeni Instagram


OBAVIJESTI

Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2019.

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu


RSS
CARNet vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

preskoči na navigaciju